středa 10. února 2016

Jak se vybírají estetické a funkční venkovní žaluzie

Rady pro zájemce o venkovní žaluzie, kteří si doposud žádné podobné typy stínících prvků nepořizovali, mají specialisté ze společnosti Climax. Firma Climax se dlouhodobě zabývá distribucí, montáží i záručním a pozáručním servisem rozmanitého stínění.
Na výběr tedy klienti mají nejen venkovní žaluzie, ale také venkovní rolety, markýzy, pergoly, vnitřní látková stínění do interiérů a další produkty, jako jsou například sítě proti hmyzu.
Z výše uvedeného výčtu zboží, jež Climax nabízí, je více než jasné, že se jedná o firmu s tradicí a zkušenostmi.

Pokud se jedná o samotné venkovní žaluzie, nejprve si zákazníci musí ujasnit, zda žaluzie chtějí umístit do již vystavěného domu, anebo se s nimi počítá už v projektu teprve stavěné budovy.
Jistou výhodou samozřejmě je, pokud se venkovní žaluzie budou zabudovávat do rozestavěné stavby.
Pak není třeba dalších stavebních úprav a vybrané venkovní žaluzie si budete moci vybrat dle svého gusta, rozměry budou pasovat do konkrétní velikosti oken a stejně tak tvar lamel může být vybrán podle rozpracovaného plánu. 
Rovněž i nadokenní mechanismus, do kterého venkovní žaluzie zajíždějí, může být s citem a funkčně zvolen pro určitý typ okna a barvu fasády.

venkovní žaluzie
Venkovní žaluzie
Na zákaznících je i mnoho možností, jaký typ žaluzií si vybrat.
Na výběr mají pestrou škálu barev, stejně tak si můžou zvolit typ ovládání žaluzií. Buď ruční, anebo automatický.
Z hlediska komfortu je určitě lepší motorické ovládání, kde je možné nastavit si časové spínání pro zatahování a vytahování žaluzií v závislosti na ročním období a denní době dle přání majitelů objektů.




Venkovní žaluzie se stávají přirozenou součástí mnohých domů, bytů, kanceláří, nebo třeba obchodů, kde žaluzie plní funkci rolet. Venkovní žaluzie tak splňují více úkolů: jsou nejen výtečným stínícím prvkem, mají bezpečnostně-ochranné vlastnosti a zároveň jsou dokonalou izolační součástí objektu.